O le fea e sili atu le faʻaaogaina o le tpu poʻo le paʻu i se uili lautele?

I. TPU

TPU o le thermoplastic polyurethane, lea e iai le tele o faʻaoga ona o le maualuga o mea faʻaletino ma vailaʻau ma mea faʻainisinia.E tusa ai ma le uili lautele, o le tumau o le TPU ma le teteʻe i le abrasion e matua fiafia ai le toʻatele o tagata gaosi oloa i lenei mea.O ona itu lelei ma mea le lelei e fa'apea:

21A

Tulaga lelei:

Abrasion teteʻe: TPU e sili ona teteʻe i feteʻenaʻiga ma o lea e mafai ai ona faʻamautu lona fausaga ma meatotino i le taimi.
Teteʻe aʻafiaga: TPU e lelei le teteʻe i aʻafiaga ma o lea e puipuia ai le fausaga i totonu mai le faʻaleagaina e mafua mai i fafo i le taimi o felauaiga.
Tete'e vaila'au: E mafai e le TPU ona tete'e i le tafia o vaila'au eseese, ma fa'amautinoa ai le mautu o lona fa'atinoga umi.
Siosiomaga: TPU e toe fa'aaogaina ma fa'amalieina mana'oga tau si'osi'omaga.
Fa'aletonu:

Tau: Fa'atusatusa i isi mea, TPU atonu e sili atu le tau.
Tete'e o le Temperature: E ui ina lelei le faatinoga o le TPU i luga o le tele o ituaiga vevela, e ono fa'aletonu lona fa'atinoga i lalo o le vevela tele.

 

 

II.Papa

21H

 

O le paʻu o se mea faʻapipiʻi, faia mai polymers faʻanatura poʻo faʻapipiʻi.O le paʻu e faʻaaogaina lautele foi i le gaosiga o uili lautele.

Tulaga lelei:

TAU: O le paʻu e tau taugofie ma e sili atu le taugofie.
Elasticity: o le elasticity o le paʻu e avea ma mea lelei mo le mitiia o le teʻi ma le vibration.
Fa'aletonu:

TETE'E FA'ASA'E: O le pa'u e fai si le lelei o le fa'asa'o ma o lea e ono mana'omia ai ona sui soo.
Tete'e vaila'au: pa'u e le'o fa'ama'i fa'ama'i e pei o le TPU ma e ono sili atu ona a'afia i osofa'iga vaila'au.
Tete'e maualuga o le vevela: E pei o le TPU, pa'u atonu na fa'aitiitia le fa'atinoga i le vevela tele.

E tele mea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se mea e faʻaaogaina i le gaosiga o se uili lautele, e aofia ai le tau, tumau, abrasion teteʻe, aʻafiaga aʻafiaga ma le faʻafeiloaʻiga o le siosiomaga.Faʻalagolago i nei mea, TPU faʻaalia le maualuga i le tele o vaega, atonu o se filifiliga sili atu nai lo le paʻu mo le tele o talosaga.


Taimi meli: Tes-15-2023