Le Malaga Fa'ata'ita'i a le Papa Uamea, Va'ai i le Fa'afefea ona Avea se Pa'u Uamea ma Uili Lautele

I le talafaasolopito atoa o le atinaʻeina o tagata, ua faia e tagata le tele o mea fou, ma o nei mea fou ua matua suia ai o tatou olaga, o le uili o se tasi o ia mea, o lau malaga i aso uma, pe o se uila, pasi, poʻo se taavale, o nei auala o felauaiga e i uili e ausia ai felauaiga.

O lenei e faigata ona faʻamaonia poʻo ai moni na fatuina le uili, e tasi le mea e mautinoa, o le mea fou o le uili o se faʻagasologa o le evolusione lemu ma umi, na muamua iloa e tagata le taʻavale nai lo le faʻasee e laveaʻi le tele o le malosi.

Tagata i le mamafa i lalo o le ogalaau, e ala i le taʻavale o ogalaau felauaiga mea, ma mulimuli ane mai le ogalaau e maua musuia e le mea fou o le uili, e tatau ona i ai le uili ma le taavale i le taimi e tasi, e le o se uili e tasi. tele le faʻaaogaina, o le a avea ma tuʻufaʻatasiga o uili faʻatasi ma le axle, e mafai ona faʻateleina lana matafaioi.

图片2

E faigata ona faʻaalia, faʻapea e leʻi faia e le tagata le uili, pe anamua pe faʻaonaponei, pe o le a le tulaga o le a oʻo i ai lo tatou sosaiete, o le matafaioi a le uili e faʻaalia e ia lava, ae sili atu ona taua i le taua o le sosaiete.

Le tulaʻi mai o le uili, ina ia le gata ina mafai e tagata ona faimalaga mamao, ae mafai foi ona feaveaʻi mea mamafa i nofoaga e sili atu ona mamao, o le tele o taulaga, fefaʻatauaʻiga ma fefaʻatauaʻiga ua atiaʻe, o le uili o le faigofie ae o se mea fou ofoofogia, o lana mea fou na faia tuusao pe leai foi e fuafua ai le atinae ma le alualu i luma o le sosaiete, e manino lava o le tulai mai o le uili o se tasi lea o faailoga taua o le alualu i luma o tagata.

图片3I le faagasologa o le atinae uili maua e na o le uili e mafai ona tamoe i se laina saʻo, i le taulimaina o mea mamafa i le itu o le suiga e sili atu ona faigata, na faia e tagata se uili ma se fausaga faʻataʻavalevale, o lona uiga, casters po o uili lautele, o le mea fou o le casters ina ia sili atu le lelei o le taulimaina, faatasi ai ma le atinaʻeina o le alamanuia o le talosaga e sili atu ma sili atu ona faʻaaogaina, ma ua avea ma se tasi o vaega taua o le casters ua avea foi ma pisinisi faʻapitoa.

图片4

Casters e aofia ai casters movable, casters tumau ma casters movable ma taofi, casters movable o mea ia tatou te taʻua o casters lautele, lea e mafai ona taamilo 360 °, casters tumau e taʻua foi casters faasino, e leai se fausaga swivel ma e le mafai ona liliu, ma e e masani ona faʻaaogaina i nei ituaiga e lua o casters.

O vaega autu o casters o:

Anti-tangling ufiufi: faʻaaogaina e aloese ai mai mea e ulu atu i le va i le va o le uili ma le puipui, e puipuia ai le uili e mafai ona taamilo saoloto.
Taofi: Taofi e loka ai le foeuli ma taofi ai le uili.
Faʻamau lagolago: faʻapipiʻi i luga o le felauaiga ma faʻapipiʻi i le uili.
Uili: Faia i le pa'u po'o le nylon, ma isi mea, o le uili e taamilo e felauaiga oloa.
Bearings: Fa'ase'e polo u'amea i totonu o pa'u e amo ai uta mamafa ma fa'asaoina ai le fa'atonuga.
Axle: faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le faʻavaa lagolago e ave ai le mamafa o oloa.

图片5

Casters e mafai ona vaevaeina tele i casters faafomai, casters alamanuia, casters meaafale, casters supermarket, ma isi. Casters faafomai e manaomia ultra-filemu, kemikolo- tetee, ma fetuutuunai i le uli.

图片6

Ina ia malamalama pe faʻafefea ona gaosia faʻasalalauga lautele

 

Muamua, o le ipu uʻamea e tuʻi i luga o le lomitusi e tusa ai ma le tele o le laupepa, ma i le taimi lava e tasi, o pu lapotopoto e tuʻi i luga o le laupepa, ma o le tele o latou e faia i mea Q235.

图片7

O le pepa faʻamaufaʻailoga e tuʻuina i luga o le masini lomitusi, ma le faʻamau, pepa taofi e faʻailogaina i foliga.

图片8

Fa'ailoga tisiki fa'atusa ipu ipu i totonu o le li'o muamua i totonu o le suauu lubricating, i totonu o le polo u'amea, le numera o polo u'amea taua, ona fa'apipi'i lea o le fa'amau i le ipu fa'aofuofu tisiki, o le fa'amau ma fa'asolo atu i totonu o le suauu lubricating ma polo uamea. .

图片9

A maeʻa ona faʻapipiʻi le polo uʻamea ona faʻapipiʻi lea o le taofi ma le fufulu, faʻaaoga se lomitusi hydraulic e taʻe ai le paʻu i totonu o le ipu faʻapipiʻi, faʻapipiʻi le tamai ipu i le puipui, ma o le polo uamea o le a faʻamaufaʻailogaina foi i totonu o le puipui ma le ipu- tisiki foliga.

图片10

O le paʻu o le a faʻafefeteina i totonu o le masini, e ala i le paʻu oomi i totonu o le uili paʻu, laina paʻu uili paʻu i le burrs e tatau ona faʻalelei lamolemole, (o le uili mea foi pp, pvc, pu, nylon ma isi mea)

图片11

I le ogatotonu o le pu o le uili paʻu e faʻapipiʻi ai se mama axle lelei, faʻatasi ai ma se faʻailoga e faʻafesoʻotaʻi le uili paʻu ma faʻamau faʻatasi, faʻapipiʻi le nati, ma mulimuli ane i le masini i luga o le suʻega caster, ua saunia le caster.

图片12

O le ae iloa ai o le vaega malosi o le caster lautele e le o totonugalemu o le caster, aisea o le a faʻalavelave ai, ina ia sili atu le faʻasaoina o le malosi pe leai foi e le mafai ona faʻataʻitaʻiina, "uili concentric" e le manaʻomia fafo. malosi e mafai ona fa'atonu fa'atonu, lea o le a mafua ai ona le alu sa'o le ta'avale o le a feliuliua'i agavale ma taumatau, uili mamanu fa'alilolilo o le fa'atuputeleina lea o le torque, o le tele o le mamao i le va o le fa'aliliuina sili atu O le tele o le mamao o le fa'alavelave, o le tele o galuega. -faaola.

O le taʻavale a le casters e tatau ona ogatasi ma le agai i luma, o le taimi lava e le ogatasi le taʻavale agai i luma ma casters taʻavale itu, o le feteʻenaʻiga i luga o le eleele o le a faʻatupuina ai torque i le uʻamea feʻaveaʻi, o le uili lautele o le a viliina i le polo uamea. tulei i le tulaga lava e tasi ma le itu savali.

图片13

E masani ona faʻapipiʻiina casters i luma o le uili faʻatonu, o le tua o se uili lautele, i le faʻalauiloaina o le tua o le uili lautele e pulea ai le itu o le uili faʻatonu i luma mo le savali, ina ia laʻititi le torque manaʻomia, o le a ia sili atu galuega-faasaoina, ae o loo i ai foi e pei o se pepe stroller o se uili aoao i luma o le casters fa o le supamaketi faatau taavale o uili lautele, lea e faavae i luga o le faaaogaina o le siosiomaga ma mausa o le fetuunaiga ua faia.

A oo mai i le uili tatou te iloa uma lava e lapotopoto, afai e mafai foi ona avea le uili ma isi foliga, e te talitonu?Matou te iloa uma lava o le tafatolu o loʻo faʻaalia i le mautu, o le a le aafiaga pe a fai le tafatolu e fai ma uili.

O le tafatolu lea e ta'ua o le tafatolu arc, e ui lava e le o se li'o, ae o ona itu e tolu e tutusa le umi, ma o le aafiaga o le uili lapotopoto e tutusa, aisea la e le vaai ai i lenei uili le?

Afai e faia i totonu o se uili tafatolu lona ogatotonu taʻavale ma le maualuga o le eleele e le tutusa, lea e manaʻomia ai le axis ogatotonu e mafai ona siitia i luga ma lalo, ina ia le talafeagai le uili tafatolu mo le faia o uili.

图片14

Ona va'ai lea po'o le a se aafiaga o uili faatafafa e manatu se tasi e i ai, latou te faamalieina uma o le axis o le taamilosaga o loʻo i se laina saʻo, ma o le mea lena e lagona pe a e i luga o le auala.

图片15

 

O loʻo faʻatalanoaina e tagata uma le tele o uili, pe mafai ona iloa ma o a isi ituaiga uili e te manatu e mafai ona fai?


Taimi meli: Oke-20-2023